Промвиробництво в єврозоні впало більше від прогнозу

Понеділок, 14 вересня 2009, 13:10

Скорочення промислового виробництва в єврозоні у липні виявилося гіршим за прогноз.

Згідно з даними статистичного управління Євросоюзу, цей показник упав у липні на 0,3% в порівнянні з попереднім місяцем і скоротився на 15,9% щодо липня 2008 року, повідомляє агентство Bloomberg.

Аналітики в середньому прогнозували зниження показника за місяць на 0,2% і падіння за рік на 16,7%.

У червні, згідно з переглянутими даними, промвиробництво скоротилося на 0,2% в порівнянні з травнем (раніше повідомлялося про зниження на 0,6%), у річному вираженні падіння склало 16,7% замість 17%.

Реклама:

Основним чинником скорочення загального обсягу європейського промислового виробництва був спад у сфері машинобудування, автомобілебудування та виробництві споживчих товарів тривалого користування.

Зниження в машинобудівній галузі склало у липні 1,8%, у виробництві споживчих товарів тривалого користування - 0,8%.

Тим не менше, аналітики сподіваються, що європейська економіка пройшла нижню точку спаду, чому сприяли в першу чергу урядові заходи стимулювання по всьому світу, загальний обсяг яких за час кризи перевищив 2 трлн. доларів.

"Шлях нагору тернистий, це зовсім не пряма, але і нові замовлення, й індекси попиту на промобладнання вказують на висхідну тенденцію у промисловості", - відзначає економіст брюссельської ING Groep NV Карстен Бжрескі.

Хоча рівень промвиробництва все ще нижче показників 2008 року, ознак подолання рецесії стає все більше, відзначають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: