МВФ нагадав Україні про соціальні гарантії

П'ятниця, 11 вересня 2009, 12:57

Міжнародний валютний фонд (МВФ) розраховує, що влада України завершать юридичну процедуру підвищення цін на газ для населення.

Про це сказав старший радник департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Девід Хоулі на прес-конференції у Вашингтоні в четвер увечері, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Важливим елементом угоди (влади України і МВФ) є те, що підвищення цін на газ для домогосподарств має супроводжуватися соціальними гарантіями щодо захисту найбільш вразливих верств населення", -

"Нічого ще не зроблено в цьому напрямку, у зв'язку з чим ми висловлюємо певну стурбованість", - додав він.

Реклама:

Хоулі нагадав, що українська влада і МВФ домовилися, що Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийме рішення про перше підвищення цін на газ для населення з 1 вересня, а для теплокомуненерго - з 1 жовтня 2009 року, а потім буде щоквартально проводити наступні підвищення, поки ціна не досягне рівня собівартості газу.

У той же час, зазначив представник МВФ, рішення про підвищення цін на газ для населення було заблоковано профспілками, і в даний час українська влада здійснює необхідні юридичні процедури, щоб рішення НКРЕ набуло чинності.

Крім того, за його словами, МВФ розраховує, що ціна на газ для теплокомуненерго буде підвищена з 1 жовтня, як і планувалося.

Хоулі також повідомив, що візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну для третього перегляду програми співпраці заплановано в середині жовтня.

Як повідомлялося, Україна вже отримала від МВФ 10,5 млрд. дол. у рамках програми stand-by.

Передбачається виділення ще 6 млрд. дол., з яких четвертий транш у розмірі 3,8 млрд. дол. може бути отриманий у листопаді цього року у разі успішного завершення третього перегляду програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!