"Нафтогаз" очікує підвищення ставки транзиту на долар

П'ятниця, 11 вересня 2009, 09:57

НАК "Нафтогаз України" очікує збільшення ставки транзиту природного газу територією України в 2010 році з 1,7 долара до 2,7-2,8 долара.

Про це повідомив перший заступник голови правління українського держхолдингу Ігор Діденко в ефірі "5 каналу", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо наступного року ціну на рівні 2,7-2,8 дол. за тисячу куб м на 100 км", - сказав він.

"У ставці транзиту на наступний рік не вистачає тільки однієї невідомої - це ціна газу, який буде використовуватися як паливо на газоперекачувальних станціях газотранспортної системи України", - додав Діденко.

Перший заступник голови НАК також уточнив, що "Нафтогаз" офіційно звернувся до "Газпрому" з пропозицією скоротити обсяг імпорту природного газу в країну на 2010 рік з закладених у контракті 52 млрд. куб м до 33,75 млрд. куб м.

При цьому він зазначив, що, зокрема, питання зниження обсягів закупівлі газу Україною у Росії в 2010 році буде обговорюватися в ході запланованої робочої зустрічі голів "Нафтогазу" і "Газпрому" Олега Дубини та Олексія Міллера наступного тижня.

"Питання обсягів газу буде на порядку денному, це питання буде обговорюватися з урахуванням тих домовленостей, які були досягнуті прем'єр-міністрами країн на останній зустрічі", - додав перший заступник голови НАК.

Відповідаючи на питання коли господарюючі суб'єкти зафіксують у письмовому вигляді усні домовленості Юлії Тимошенко і Володимира Путіна про відсутність штрафних санкцій з боку "Газпрому" до НАКу, Діденко відповів:

"Рано чи пізно, однозначно, це буде зафіксовано. Можливо на наступному тижні, можливо через місяць, але в установленому процедурному порядку все буде зроблено".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: