Під час кризи Японія робить ставку на борелі

Четвер, 6 серпня 2009, 11:42

Банк Японії підраховує бордель на острові Хоккайдо щоб визначити рівень попиту на відповідні послуги.

Японія переживає найбільшу рецесію з часів Другої світової війни і шукає всі можливі шляхи виходу з кризи, тому дослідження покликане визначити рівень попиту в галузі, яка стає все більш економічно важливою в умовах падаючого експорту, пише газета "Дело".

За інформацією Банку Японії, кількість борделів в кварталі "червоних ліхтарів" Сусукіно, розташованому в адміністративному центрі Хоккайдо, місті Саппоро, за останні 20 років збільшилася більш ніж у 4 рази - з 63 до 264.

"Дослідження будь-якого ринку послуг зараз вітається. Ми зробили сотні досліджень експорту і промвиробництва. Що зараз необхідно, так це креативне мислення в дослідженні ринку послуг, і якщо воно буде включати бордель - нехай буде так", - заявляє головний економіст Токійського Fujitsu Research Institute Мартін Шульц.

Реклама:

За словами анонімного джерела в Банку Японії, багато працівників невиробничої сфери страждають через рецесії, а район Сусукіно - центр індустрії розваг Хоккайдо, тому банк концентрувався на його дослідженні.

Представник Туристичної асоціації Сусукіно Тадао Йонезава підтвердив иформацію про те, що кількість борделів в останні роки збільшилася: "Безсумнівно, їх стало більше. Це тому, що люди прагнуть подібних послуг. Де є попит, там народжується пропозиція".

Банк Японії підсумував у своєму дослідженні, що потрібно рекомендувати органам планування Сусукіно знайти способи зацікавити секс-послугами більш широкі верстви суспільства, включаючи жінок, щоб забезпечити життєздатність галузі під час кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: