Суд закрив справу про банкрутство "Енергоатома"

Четвер, 6 серпня 2009, 09:47 -

Господарський суд Києва 4 серпня припинив провадження у справі про банкрутство держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" у зв'язку з відсутністю кредиторських вимог до ген компанії.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Енергоатома".

"Прийняття Господарським судом Києва ухвали - це остаточна перемога юридичної служби НАЕК "Енергоатом" над спробами незаконного заволодіння державними активами", - підкреслюють у компанії.

Як відомо, справа про банкрутство була порушена в 2003 році за заявою ВАТ "Донецькобленерго", а пізніше до списку кредиторів було включено ще ряд компаній.

Реклама:

Господарський суд Києва 23 листопада 2007 року задовольнив клопотання 11 кредиторів-ініціаторів, зокрема, "Донецькобленерго", ТОВ "РКМ & Г", ТОВ "Центр-Таврида", ЗАТ "Укртатнафта", ЗАТ "Електропівденьмонтаж-10", ЗАТ "Ерко-Запоріжжя" і ТОВ "ВВД", про відкликання заяв про порушення справи про банкрутство "Енергоатому" і вони були виключені зі списків кредиторів.

6 грудня 2007 року Господарський суд Києва припинив справу про банкрутство "Енергоатому" у зв'язку з відкликанням кредиторами-ініціаторами своїх заяв про банкрутство компанії.

Однак 13 грудня "ВВД" подало касаційну скаргу у Вищий господарський суд про скасування постанови про виключення товариства зі складу кредиторів "Енергоатому" і направило справу на повторний розгляд на тій підставі, що "ВВД" не відкликала свої кредиторські вимоги і не було повідомлено про наявність такої заяви.

Пізніше Верховний суд скасував постанову про виключення зі складу кредиторів-ініціаторів ТОВ "ВВД" у зв'язку з порушенням процедури розгляду заяви, а справу про банкрутство "Енергоатому" направив на повторний розгляд у Господарський суд Києва.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: