Тимошенко боротиметься зі спекулянтами за допомогою японських молоковозів

Четвер, 6 серпня 2009, 09:02

Поставки до України елеваторів і молоковозів за контрактами, які планується підписати між Україною і японськими компаніями, можуть початися до кінця 2009 року.

Про це на прес-конференції у середу заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "УНІАН".

"На сьогоднішній момент ми прийняли ряд рішень, що стосуються початку великих інвестиційних проектів із Японією щодо забезпечення розвитку аграрного сектору, а особливо обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів. Ми сьогодні обговорювали напрямки співпраці, й до кінця року будуть поставлені (до України) елеватори й молоковози, які необхідні селянам для того, аби вони могли самі вийти на ринки збуту й не залежати від тиску спекулянтів, які сьогодні тиснуть і на ринок молока, і на ринок зерна", - сказала вона.

Як повідомлялося, 23 травня на нараді за участю сільських і селищних голів із питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів Тимошенко повідомила, що уряд веде переговори з великими японськими корпораціями про закупівлю молоковозів для розвезення свіжого молока від виробників для жителів міст, а також невеликих переробних комплексів для переробки молока.

Реклама:

28 липня міністр аграрної політики Юрій Мельник повідомив, що до кінця поточного тижня Україна планує підписати контракти з японськими компаніями на поставки до України молоковозів і невеликих заводів із переробки молочної продукції.

Він також зазначив, що, згідно з цими контрактами, техніку й обладнання планується завезти до України до кінця серпня й з вересня надавати в користування сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам.

Мельник також підкреслив, що згідно з контрактами, кооперативи виплачуватимуть вартість техніки протягом 5-7 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!