Тимошенко погасить борги ліквідованих шахт грошима зі спецфонду

П'ятниця, 21 серпня 2009, 18:03

Кабінет міністрів направить 260 млн. гривень, отриманих від сплати збору у вигляді цільової надбавки до тарифу на тепло- та електроенергію зі спеціального фонду держбюджету-2008 на погашення заборгованості за електроенергію ліквідованих вуглевидобувних підприємств.

Відповідне рішення закріплене урядовим постанову №882 від 19 серпня 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно із затвердженим постановою порядком проведення розрахунків, 260 млн. гривень будуть перераховані Міністерству вугільної промисловості, яке перерахує їх на рахунки енергопостачальної компанії ВАТ "Укренерговугілля".

Енергокомпанія в якості погашення заборгованості за придбану електроенергію перерахує кошти на рахунки ДП "Енергоринок", який направить їх на рахунки енергогенеруючих компаній НАК "Енергетична компанія України" для погашення останніми заборгованості перед ДП "Вугілля України" за поставлену вугільну продукцію.

Реклама:

"Вугілля України", в свою чергу, направить отримані від генкомпаній кошти на погашення заборгованості за поставлене державними шахтами вугілля.

Цією ж постановою уряд доручив Державній податковій адміністрації надати енергокомпаніям розстрочку терміном до 5 років при сплаті податкових зобов'язань з податку на прибуток, які виникнуть при проведенні таких розрахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: