Україна продовжила дію мита на імпорт ДВП з Росії

П'ятниця, 21 серпня 2009, 13:59

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України продовжила дію антидемпінгового мита у розмірі 31,58% у відношенні імпорту твердих деревоволокнистих плит (ДВП) з Росії.

Про це йдеться в повідомленні комісії в п'ятницю в урядовій газеті "Урядовий кур'єр", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Рішення прийняте на вимогу ТОВ "Уніплит" та у відповідності з інформацією, представленою Міністерством економіки.

Відповідно до повідомлення, протягом 30 днів після оголошення зацікавлені особи можуть зареєструватися для участі в процесі перегляду, а протягом 60 днів - подати письмові коментарі.

Реклама:

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України ввела антидемпінгове мито в розмірі 31,58% по відношенню до імпорту російських ДВП рішенням від 14 липня 2006 року на трирічний термін.

Ініціатором антидемпінгових заходів також було ТОВ "Уніплит" - найбільший виробник ДВП в країні.

ТОВ "Уніплит" створено в 2000 році, його проектна потужність - 10 млн. кв м плит на рік.

Компанія входить до складу холдингової компанії "Універсал" (Харків), яка контролює також Дружківський завод газової апаратури (Донецька обл.), виробника меблів ЗАТ "Олімп", а також торгові дома "Унітрейд" (Білорусія), "Газтехніка" (Росія) і "Укргазмаш".

У липні минулого року Міжвідомча комісія продовжила на п'ять років антидемпінгове мито в розмірі 68,75% відносно імпорту ДВП з Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: