Претендентів на інвестиції під держгарантії почнуть відбирати у вересні

Вівторок, 18 серпня 2009, 15:41

Конкурсний комітет з відбору проектів для інвестування під держгарантії вже практично створений і почне свою роботу у вересні 2009 року.

Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки голови Держагентства з інвестицій та інновацій (Держінвестицій) Сергій Власенко на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, порядок відбору проектів вже відпрацьований і на сьогодні подана досить значна кількість проектних пропозицій, зокрема щодо космічної галузі, які будуть оприлюднені на конкурсі у вересні.

Власенко також відзначив, що наразі ведуться переговори з кредиторами, серед яких і вітчизняні інвестори.

Реклама:

"Кредити будуть видані терміном на 5-7 років, що само по собі вже цікаво, під пільгові відсотки", - сказав Власенко.

Він не розкрив інших подробиць умов кредитування.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Держінвестицій підкреслив, що рішення про надання державних гарантій на суму 8 млрд. гривень за зобов'язаннями Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (УДІК) для залучення інвестицій у розвиток національної економіки є дуже правильним рішенням з боку уряду, оскільки останні два роки робота в цьому напрямку велася дуже слабко.

"Таке рішення вселяє оптимізм з приводу того, що є шанс використовувати ці кошти вже у цьому році", - сказав Власенко.

Раніше повідомлялося, що в червні 2009 року Кабінет міністрів схвалив надання державних гарантій на суму 8 млрд. гривень за зобов'язаннями УДІК для залучення інвестицій у розвиток національної економіки.

УДІК (раніше - Українська державна інноваційна компанія) заснована в 2002 році як небанківська фінансово-кредитна установа на базі Державного інноваційного фонду. З серпня 2007 року УДІК знаходиться у сфері управління Держінвестицій.

УДІК належить 99,9938% акцій Українського банку реконструкції та розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!