Україна повернеться на рівень грудня 2008 лише через 6 років?

Вівторок, 18 серпня 2009, 11:29

Нардеп-регіонал Михайло Папієв вважає нереальними макроекономічні показники на 2010 рік, озвучені Юлією Тимошенко.

Про це йдеться у його заяві.

"Проаналізуйте як виконувалися макропоказники по ВВП та інфляції від Тимошенко минулого та нинішнього років. Тому я не вірю, що у 2010 році інфляція складе 9,7%. У нас за перших 6 місяців кожного року виконувався і перевиконувався річний параметр по інфляції", - зазначив він.

Прогнозовані урядом наступного року 3% зростання ВВП української економіки - це насправді падіння в 15-18 % до показників 2008 року, наголосив Папієв, нагадавши, що "щоквартальне піке українського ВВП у 2009 році складає 18-20 %".

Реклама:

"При такому прогнозі країна зможе повернутися на рівень тимошенківського грудня 2008 року тільки через 6 років", - зауважив він.

За його словами дуже небезпечно в умовах кризи сподіватися тільки на позикові кредитні ресурси. Українські громадяни ще довго будуть розплачуватися за роки урядування Тимошенко у буквальному розумінні цього слова.

"Макроекономічні показники повинні бути реальними, чіткими сигналами - для бізнесу, для громадян, а також для міжнародних фінансових організацій. Для цього макроекономічне прогнозування в Україні має бути деполітизоване. Або ж потрібно запровадити відповідальність за його недотримання урядом. Бо у рекламному світі "вона працює", а в реальному - український народ бідує", - заявив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: