Голландська компанія звинувачує СБУ у допомозі рейдерам

Понеділок, 17 серпня 2009, 16:34

Українські спецслужби, зокрема Служба безпеки України, здійснюють цілеспрямований тиск на інтереси голландської компанії Movida International Holdings and Finance B.V. (Movida International).

У зв'язку з цим, компанія Movida International звернулася за допомогою до влади Нідерландів для захисту від посягань на свої інвестиції в Україні, повідомляє "Главред" з посиланням на прес-службу компанії.

У своєму зверненні Movida International заявляє, що Служба безпеки України безпосередньо втручається в роботу ЗАТ СП "Кребо" - компанію, де Movida International є мажоритарним акціонером.

"Тиск на бізнес Movida International в Україні цілеспрямовано здійснюється з початку 2009 року з використанням різних відомчих структур України. Так, у квітні цього року, Антимонопольний комітет України звинуватив спільне україно-голландське підприємство "Кребо" (мажоритарний акціонер Movida International B.V.), в монопольному завищенні цін на пальне в міжнародному аеропорту "Бориспіль", де СП "Кребо" займається заправкою літаків, що і є основою бізнесу компанії", - ідеться у повідомленні прес-служби.

Реклама:

"Зокрема Служба безпеки України заявляє, що компанія ЗАТ СП "Кребо" незаконно приватизувала майновий комплекс "Централізована заправка літаків". При цьому майновий комплекс "Централізована заправка літаків" був побудований компанією СП "Кребо" з 1998 по 2006 роки завдяки багатомільйонним інвестиціям голландської компанії Movida. Згідно з документами, наданими аеропортом "Бориспіль", вказаний майновий комплекс ніколи на балансі аеропорту не перебував і не перебуває й зараз. Сам аеропорт до компанії "Кребо" ніяких претензій не має", - додають у Movida International.

Movida також заявляє, що Службою безпеки України були проведені обшуки в офісах компанії.

У своєму зверненні до влади Нідерландів, компанія Movida International також заявляє, що "в Україні незаконні так звані "рейдерські захоплення" підприємств відбуваються все частіше".

Компанія Movida International розцінює дані дії Служби безпеки України як втручання в бізнес компанії, порушенням Конституції і законодавства щодо захисту прав людини і захисту іноземних інвестицій, всіх ратифікованих Україною міжнародних угод у цих областях, а також міжнародної угоди про сприяння і взаємний захист іноземних інвестицій між Україною і Королівством Нідерланди, ратифікованого Законом України від 26 лютого 1997 року.

"При цьому, компанія ЗАТ СП "Кребо" неодноразово клопотала про закриття кримінальної справи щодо незаконної приватизації побудованих нею ж об'єктів перед президентом, Кабінетом міністрів, Радою національної безпеки і оборони, проте видимих результатів і належної реакції на це не було", - ідеться у повідомленні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!