Банківську сферу очікує низка банкрутств?

П'ятниця, 14 серпня 2009, 19:55

В Україні може бути ліквідовано ще кілька банків.

Про це заявила старший аналітик ІК Phoenix Capital Марія Майборода, пише видання "Дело".

"У першу чергу це можуть бути ті банки, в яких знаходяться тимчасові адміністрації - але не будуть ні рекапіталізовані, ні продані інвестору", - вважає експерт.

За словами Майбороди, в Україні проблемними в тій чи іншій мірі в силу кризи є всі фінустанови. Остаточний індикатор того, що банк знаходиться у стані фактичного банкрутства - негативний власний капітал; індикатор великих проблем - порушення нормативів НБУ.

Серед інших показників, за якими можна оцінити стабільність банку, аналітик назвала коефіцієнти капіталізації, ліквідності, прибутковості, а також шкалу погашень зовнішнього боргу банку.

Що стосується продовження мораторію на задоволення вимог кредиторів у 4 банках, то, на думку Майбороди, це є чи не єдиним способом уникнути ліквідації фінустанови.

Реклама:

"Якщо фінансовий стан банку не витримає дострокового пред'явлення великої частки зобов'язань (і при цьому за оцінками менеджменту та НБУ такі пред'явлення будуть, і будуть істотними) - для банку такий мораторій стає єдиним доступним часом для приведення в порядок своїх активів і ліквідності з тим, щоб потім мати можливість погасити зобов'язання і продовжити нормальну роботу", - зазначила експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!