Ліцензування уряду поділило колекторів

П'ятниця, 14 серпня 2009, 14:41

Після оприлюднення ініціативи Кабінету міністрів про ліцензування діяльності колекторських компаній, колекторські асоціації України висловили різні думки з цього приводу.

Про це повідомляється в прес-релізі журналу "Колектор".

У той час як Асоціація учасників колекторського бізнесу України (АКБУ) підтримує ініціативу Кабінету міністрів та Міністерства юстиції, Незалежна асоціація українських колекторських агентств (НАУКА) виступає категорично проти.

Учасники АКБУ, вітаючи рішення Мін'юсту, виявляють впевненість, що ухвалення і введення в дію даного законопроекту буде сприяти формуванню цивілізованого, прозорого та ефективного ринку колекторських послуг в Україні.

Реклама:

"Вітчизняний ринок дійсно потребує жорсткого регулювання, адже сьогодні на ринку працює безліч "сірих" колекторських компаній, які не мають достатньої ресурсної бази, досвіду роботи в сфері стягнення проблемної заборгованості, а також не завжди використовують коректні методи взаємодії з позичальниками" - говорять учасники АКБУ.

У той же час президент Асоціації "НАУКА" Роман Кривошеєв повідомив журналу "Колектор", що такі жорсткі норми, які містить проект закону будуть сприяти тільки монополізації ринку.

"За таких умов залишаться два-три компанії, які будуть відповідати тим критеріям, і не буде нормальної вільної ринкової економіки" - сказав він.

При цьому він упевнений, що ліцензування в тому вигляді, в якому воно запропоновано в проекті закону, ніяк не допоможе зробити ринок прозорішим.

На думку голови "НАУКИ", зараз потрібен законопроект, у якому були б передбачені тільки чіткі стандарти сертифікації колекторів, а не ліцензування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!