Мінрегіонбуд: квартири в Боярці не мають відношення до програми

П'ятниця, 14 серпня 2009, 14:26

Викуплені 75 квартир в житловому будинку в Боярці за ціною 6,9 тисяч гривень за 1 кв. м не мають відношення до програми викупу житла в недобудованих об'єктах з метою їх подальшої передачі пільговим категоріям черговиків.

Про це сказав журналістам перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Будинок, в якому куплені квартири в Боярці, ніякого відношення до програми, за якою ми зараз зустрічаємося, не має. Ці квартири були куплені через ДІУ (Державну іпотечну установу) до реалізації цієї програми, яка була озвучена в перший раз 5 серпня, і за яку відповідає Мінрегіонбуд ", - зазначив він.

"З цим питанням Ви звертайтеся до пана Камуза (Андрій Камуз - голова ДІУ) і пан Камуз дасть Вам вичерпну інформацію", - додав перший заступник міністра.

Беркута також сказав, що на сьогоднішній день мова йде про викуп житла на 2 млрд. грн., з яких 1 млрд. грн. - кредитний ресурс НБУ.

"Природа другого мільярда - це отримання кредитного ресурсу від НБУ. Другий мільярд в нас абсолютно точно є", - сказав він.

Як повідомлялося, ДІУ передало Міністерству внутрішніх справ 75 квартир в житловому будинку по вул.Білгородській, 19-а в Боярці (Київська обл.) Для забезпечення житлом осіб рядового і командного складу, що потребують поліпшення житлових умов і перебувають у черзі на отримання житла.

Як повідомлялося, ціна квадратного метра в житловому будинку в Боярці склала 6,9 тисяч гривень. Така вартість значно вище тієї, яка була запропонована урядом на аукціонах з відбору об'єктів для завершення будівництва.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: