"Нафтогаз" переклав функції представництва у Білорусі на "Укртрансгаз"

Вівторок, 11 серпня 2009, 17:48 -

Виконання функцій представництва НАК "Нафтогаз України" в Білорусі буде передано представництву ДК "Укртрансгаз", яке буде відкрито у найближчий час.

Відповідне рішення ухвалило правління НАК, повідомляє прес-служба держхолдинга. 

У прес-службі зазначають, що у липні 2009 року МЗС Білорусі надало ДК "Укртрансгаз" дозвіл на відкриття та діяльність представництва на території республіки.  

"Слід зазначити, що працівники ДК "Укртрансгаз" на постійній основі перебувають на прикордонних газовимірювальних станціях (ГВС) у містах Кобрин та Мозир з 2004 року з метою забезпечення приймання-здачі обсягів та якості природного газу, який поставляється у відповідності до Контракту про обсяги та умови транзиту російського природного газу через територію України на період з 2003 по 2013 року, укладеного 24 червня 2002 року між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром", - зазначається у повідомленні. 

Реклама:

У прес-службі повідомляють, що нещодавно у білоруському законодавстві відбулися зміни, наслідком яких стало обмеження строку перебування іноземних громадян на території країни до 90 днів на рік, що значно ускладнило виконання службових обов'язків працівниками ДК "Укртрансгаз" на білоруських ГВС.

"Водночас зазначене обмеження не поширюється на осіб, які працюють у представництвах іноземних компаній, зареєстрованих на території Білорусії", - підкреслюють у НАКу. 

Як повідомлялося, 9 червня 2009 року НАК "Нафтогаз України" закрила своє представництво в Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: