У Мінпромполітики визначилися з ціною газу для хіміків

Вівторок, 11 серпня 2009, 15:54

У Міністерстві промислової політики вважають, що для хімічних підприємств ціна в 205 доларів за тисячу кубометрів природного газу дозволить наростити обсяги виробництва.

Про це на прес-конференції заявив перший заступник міністра промполітики Віталій Немилостивий, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Немилостивий повідомив, що уже на завтрашньому засіданні Кабінету міністрів Мінпромполітики запропонує ввести таку ціну на газ для хімпідприємств.

Він зазначив, що такий крок дозволить наростити обсяги виробництва в хімічній промисловості, а також дозволить збільшити споживання газу, закуповуваного НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Крім того, він відзначає, що ціна в 205 доларів за тисячу кубометрів у четвертому кварталі дозволить "Нафтогазу" компенсувати збитки, тому що в цей період ціна російського газу для України складе 160-170 доларів.

Як відомо, за даними Європейської ради хімічної промисловості (CEFIC), у червні 2009 року ціна природного газу для українських хімпідприємств, яка становила 318 доларів за тисячу кубометрів, на 30% перевищувала ціну газу для їх конкурентів у країнах Євросоюзу, на 40% - у країнах Північної Америки та в 2,2 рази - для російських азотних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!