НБУ зобов’язав банки возити валюту на "броньовиках"

Вівторок, 11 серпня 2009, 15:42

Національний банк України зобов'язав банки перейти на використання броньованих автомобілів під час перевезення валютних цінностей та інкасації коштів до 2015 року.

Про це сказано в постанові НБУ №399 від 10 липня 2009 року, зареєстрованій у Мін'юсті 29 липня під №712/16728, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, цією постановою НБУ змінив інструкцію щодо організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів.

"Затвердити зміни до інструкції щодо організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів у банківських установах в Україні, затвердженої постановою правління Національного банку України від 14 лютого 2007 №45, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 3 березня 2007 під №181/13448, зі змінами, які додаються", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Перехід на використання броньованих автомобілів повинен здійснюватися поетапно й рівномірно з передбаченим фінансуванням, починаючи з 1 січня 2010 року.

"Протягом 5 років перейти на використання винятково броньованих транспортних засобів під час перевезення валютних цінностей та інкасації коштів", - зазначено в повідомленні.

НБУ також повідомляє, що комерційні банки зобов'язані після набрання чинності цією постановою протягом 2 років впровадити систему відстеження рухомих об'єктів на оперативних автомобілях.

Впровадження цієї системи повинне здійснюватися поетапно й рівномірно з передбаченим фінансуванням, починаючи з 4 кварталу 2009 року.

Ця постанова набуває чинності через 10 днів від дати держреєстрації в Мін'юсті.

Як відомо, НБУ має намір врегулювати порядок надання небанківськими установами послуг з інкасації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!