Тарута відклав будівництво заводу в Росії

Вівторок, 11 серпня 2009, 15:24

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) відклала початок будівництва металургійного заводу в Армавірі (Краснодарський край. Росія) до 2012 року.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на джерело в міськадміністрації.

Введення заводу в експлуатацію, за його словами, відстрочено на 2016 рік.

"Фактично, зараз в місті створена лише юрособа ЗАТ "Армавірский металургійний завод", яка раніше знімала у місті офіс і мала 20 працівників. Зараз більшість працівників звільнено", - відзначив представник адміністрації.

Реклама:

Виконуючий обов'язки директора ЗАТ "Армавірскій металургійний завод" Дмитро Бобришев підтвердив агентству інформацію про відстрочення введення заводу. У той же час, за його словами, проектні роботи не припиняються.

"У нас укладені договори на поставку обладнання, на проектування, і в мене немає інформації про те, що ми їх розірвали. Так, є невеликі проблеми з фінансуванням, з інвестиціями, які пов'язані з фінансовою кризою", - сказав Бобришев.

Він зазначив також, що наразі будівництво та запуск нового металургійного заводу недоцільні.

"Споживання металу в країні та світі впало просто катастрофічно. Ціни на метал упали утричі. Зараз запускати новий завод не було б сенсу", - вважає в.о. директора.

Як повідомлялося, корпорація ІСД планувала вкласти в будівництво Армавірського металургійного заводу 220-250 млн. доларів.

Підприємство буде включати сталеплавильний цех річною потужністю до 1,5 млн. тонн лиття, а також сталепрокатний стан потужністю 600-700 тис. тонн і дротяний стан на 400-500 тис. тонн. Завод буде випускати арматуру, профіль, куточок, швелер та іншу продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: