У Мін'юсті пропонують прибрати "дірки" в діяльності господарських об’єднань

Середа, 8 липня 2009, 17:33

Кабінет міністрів пропонує вдосконалити законодавство, яке регулює відносини, пов'язані із діяльністю об'єднань суб'єктів господарювання.

Відповідний проект закону "Про господарські об'єднання", що був розроблений Міністерством юстиції, схвалено 8 липня на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Мін'юсту.  

За словами міністра юстиції Миколи Оніщука, необхідність прийняття цього закону обумовлена наявністю прогалин у правовому регулюванні діяльності господарських об'єднань.

Зокрема - у питаннях утворення та припинення об'єднання, формування органів управління, утворення статутного капіталу, виходу учасників із складу об'єднання, відносини об'єднання з його учасниками, особливості утворення і діяльності господарських об'єднань за участю суб'єктів господарювання, заснованих на державній і комунальній власності. 

Реклама:

"На сьогодні єдиним законодавчим актом, який містить норми, що регулюють порядок створення і діяльності об'єднань суб'єктів господарювання, є Господарський кодекс України", - зазначив Оніщук.

"Проте, кодекс регламентує ці питання схематично, оскільки він є актом, що встановлює правові основи господарської діяльності (господарювання) та врегульовує широкий спектр суспільних відносин. Це призвело до виникнення прогалин у правовому регулюванні відносин у цій сфері", - додав він. 

За словами Оніщука, прийняття окремого закону щодо об'єднання суб'єктів господарювання надасть можливість детально врегулювати відносини, пов'язані із діяльністю державних господарських об'єднань. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!