У червні автопродажі зменшилися в 5 разів

Середа, 8 липня 2009, 10:26

Обсяги продажів нових автомобілів в червні скоротилися майже в 5 разів у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року.

В Україні за перший місяць літа було продано 11,2 тис. нових автомобілів, це практично у 5 разів менше, ніж за аналогічний період минулого року, пише видання "Дело".

У червні 2008 року було реалізовано 51,7 тис. авто. У порівнянні ж з травнем продажі авто знизилися майже на 12%. Для українського авторинку це став один з найгірших його показників за час кризи. Менше машин було продано тільки в лютому цього року - 11 тис.

У корпорації АІС (в Україні представляє такі бренди як Citroеn, SsangYong, ГАЗ, Geely, Audi, УАЗ) вважають, що в минулому місяці, як, втім, і в попередні, продажу збільшували лише ті оператори ринку, у яких діяли розпродажу або спеціальні умови придбання автомобілів.

"Компанії прагнуть розпродати склади автомобілів минулого року випуску. Відповідно, приріст частки саме у тих компаній, які заманюють покупців у свої салони зниженими цінами. І навпаки, ті, у кого в цей час не було "гарячих" цінових пропозицій, помітно впали в рейтингу", - відзначає маркетинг-директор АІС Юлія Птіцина.

На думку Артема Ткаченко, керівника автомобільного бізнесу "Віді Груп" (дилер таких авто як Nissan, Lexus, Toyota, Honda), основними факторами негативного впливу на продаж у червні насамперед були зниження доходів населення і відсутність доступного споживчого кредитування.

"Крім того, сьогодні в Україні не вживаються ніякі кроки, спрямовані на стимулювання споживчого попиту", - додає Ткаченко.

В цілому учасники ринку стверджують: червневі показники свідчать про те, що ринок стабілізувався - протягом п'яти місяців не було значних падінь обсягів автопродажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: