Нацбанк у червні рефінансував банки на 8,9 мільярда

Понеділок, 6 липня 2009, 14:58 -

Національний банк у червні 2009 року видав українським банкам кредитів рефінансування на загальну суму 8,9 млрд. гривень.

Таким чином, загальний обсяг рефінансування з початку року склав 55,8 млрд. гривень.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

"З метою регулювання ліквідності банківської системи Національний банк України у червні проводив операції як з рефінансування, так і по мобілізації коштів банків", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з даними Нацбанку, загальний обсяг операцій з рефінансування банків у червні склав 8,9 млрд. гривень, а з початку року - 55,8 млрд. гривень.

За цей же період "з метою більш ефективного перерозподілу ресурсів на грошово-кредитному ринку" регулятор здійснив операції з мобілізації коштів банків на загальну суму 7,8 млрд. гривень.

Середньозважена процентна ставка по операціях рефінансування за червень склала 14,8% річних, у тому числі за кредитами овернайт - 18,3%.

"Стабілізація ситуації на валютному ринку нарівні з поверненням коштів населення в банки сприяла підвищенню ліквідності банківської системи", - зазначають у Нацбанку.

Обсяг кореспондентських рахунків банків у червні збільшився на 32,8% або на 5,5 млрд. гривень - до 22,3 млрд. гривень.

На стан коррахунків банків вплинула витрата урядом коштів єдиного казначейського рахунку: обсяг коштів уряду в національній валюті на рахунках в Національному банку України в червні зменшився на 56,9% - до 5,5 млрд. гривень.

Обсяг обов'язкових резервів, сформованих банками за червень 2009 року, в порівнянні з травнем не змінився і склав 11,9 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: