Швидкісний рух на залізницях чекає Україну не раніше 2020 року

П'ятниця, 31 липня 2009, 09:36

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") розробляє концепцію впровадження швидкісного руху поїздів до 160 км/год на період до 2020 року.

Попередня концепція була розроблена на період до 2015 року, однак необхідно враховувати зміни в економіці країни, повідомляється в прес-релізі "Укрзалізниці" з посиланням на першого заступника начальника Головного пасажирського управління відомства Ігоря Бруса.

Впровадження швидкісного руху передбачає докладну модернізацію колійного господарства, енергопостачання, зв'язку, а також ряд заходів з метою розділення пасажирського та вантажного руху на переважно пасажирські та змішані (вантажні та пасажирські) направлення.

На цей час парк залізниць України нараховує близько 7 тис. пасажирських вагонів, з яких використовуються 80%, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Стан зношеності рухомого складу - від 75 до 80%, тому програмою оновлення рухомого складу передбачено щорічно купувати близько 200 вагонів. У цьому році фінансовим планом передбачено оновити парк з 170 од.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!