Укргазбанк вчергове домовився про реструктуризацію кредиту

Четвер, 30 липня 2009, 20:22

Укргазбанк домовився з учасниками синдикованого кредиту на суму 23 млн. дол., залученого 2008 року, про його реструктуризацію.

Про це повідомляється в прес-релізі банку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"За станом на 28 липня 2009 року всі учасники синдикованого кредиту (ING Bank NV, Standard Bank Plc, AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft mbH, FBN Bank (UK) Ltd, National City Bank, VTB Bank (Deutschland) AG, Державний експортно-імпортний банк України) підписали попередню угоду (term sheet) щодо реструктуризації зовнішніх зобов'язань", - відзначається в повідомленні.

Банк запропонував реструктуризацію заборгованості терміном на три роки, погашення до 20% заборгованості на момент укладання угоди про реструктуризацію та щоквартальне погашення суми основного боргу, починаючи з лютого 2010 року, зазначено в повідомленні.

Укргазбанк також досяг порозуміння з власниками великих пакетів внутрішніх облігацій серій "А", "В" і "С".

"З інвесторами, які на сьогоднішній день не погодилися на умови реструктуризації і зажадали індивідуальних умов, переговорний процес триває. Банк дотримується принципів прозорості та рівного підходу до всіх кредиторів і утримується від надання окремим інвесторам більш привабливих умов", - зазначено в повідомленні.

До кінця серпня Укргазбанк планує завершити процес реструктуризації зобов'язань, йдеться в прес-релізі.

Укргазбанк в серпні-2008 залучив синдикований кредит у розмірі 23 млн. дол. Його організаторами виступили ING і Standard Bank. Кредит залучений на один рік, процентна ставка - Libor +3,25%.

Раніше вже повідомлялося, що власники цінних паперів рекапіталізованого Укргазбанку погодилися на реструктуризацію облігацій серії "С" на суму 300 млн. гривень.

Як повідомлялося, уряд в червні вирішив внести облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) з погашенням у 2017-2019 роках та доходністю 9,5% річних на загальну номінальну суму 9,474 млн. грн. в статутні капітали Укргазбанку, Родовід Банку і банку "Київ".

Держава отримує більше 99,97% акцій Родовід Банку, близько 99,94% - банку "Київ" і близько 81,58% - Укргазбанку.

Реклама:

Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 квітня 2009 року Укргазбанк займав 17 місце (12,496 млрд. грн.)серед 182 діючих у країні кредитно-фінансових установ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: