Ціни на цукор підвищуються на спекуляціях

Четвер, 30 липня 2009, 15:17 -

Зростання цін на цукор пояснюється спекулятивними діями на ринку.

Про це заявив в.о. голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ.

"Останнім часом в Україні спостерігається зростання цін на цукор у роздрібному продажу. З початку поточного року його темпи перевищили середні темпи росту споживчих цін майже в 1,2 рази",- сказав він.

За словами голови відомства, проведений Антимонопольним комітетом аналіз стану ринку дозволяє зробити висновок, що економічне підґрунтя для такого зростання відсутнє.

Реклама:

"Адже перехідні запаси цукру у цей час здатні забезпечити більше ніж чотиримісячне споживання. Враховуючи прогнозований обсяг виробництва цукру з урожаю 2009 року, річна потреба України в цьому продукті буде забезпечена", - зазначається в повідомленні.

Тому, за словами Мельниченка, підстав казати про дефіцит цукру в нашій країні у цей час немає.

"Відповідно, зростання цін на цукор з великою ймовірністю пояснюється суб'єктивними діями окремих учасників ринку, зокрема, оптових торговців та роздрібних реалізаторів", - впевненний він.

В.о. голови Антимонопольного комітету стверджує, що в українських родин немає підстав для стурбованості у зв'язку із становищем на ринку цукру, тим більше - для ажіотажного скуповування цього товару.

Як повідомлялося, ціни на цукор на світовому ринку цього року можуть досягти максимуму за 28 років.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: