"Метінвест" зберіг рейтинг

Четвер, 30 липня 2009, 10:25

Агентство Fitch Ratings у середу підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту в іноземній валюті найбільшої гірничо-металургійної компанії України - "Метінвест" - на рівні В з "негативним" прогнозом.

Свій оптимізм у Fitch пояснюють тим, що, незважаючи на зниження попиту та цін на сталь, у 2009 році "Метінвест" зможе зберегти операційні показники не нижче рівня 2007 року, пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу рейтингового агентства.

"Наразі рейтинг компанії стримується суверенною стелею по Україні на рівні B", - відзначають у Fitch.

Оцінка відображає думку агентства, що в 2009 році кредитоспроможність "Метінвеста" залишиться в межах допустимих параметрів, незважаючи на глобальну економічну рецесію і пов'язане з нею зниження попиту та цін на сталь.

Реклама:

У своєму звіті Fitch відзначає, що "Метінвест" проводить стабільну фінансову політику. За даними агентства, на кінець 2008 року борг компанії склав 2,6 млрд. доларів, при цьому його відношення до EBITDAR - 0,58 x.

Fitch очікує, в 2009у році Метінвест скоротить виплавку на 30-40%, виручка знизиться на 60-70%, EBITDAR - на 70-80%.

"Хоча керівництво реалізує програму зменшення витрат, цих заходів недостатньо для компенсації зниження цін", - пояснюють у Fitch.

В результаті агентство очікує скорочення маржі EBITDAR компанії до 20-25% з 35% в 2009 році.

З огляду на те, що 2008 рік був найкращим в історії української металургії, очікувані показники 2009 року зовсім непогані. Виручка компанії буде вищою, ніж у 2007 році - 7,9-9,2 млрд. доларів проти 7,4 млрд. доларів у 2007 році.

Як відомо, "Метінвест" є останньою українською металургійною компанією, яка має рейтинг Fitch, хоча ще в 2008 році агентство рейтингувало також "Індустріальний союз Донбасу", групу "Донецьксталь" та трубно-колісну компанію "Інтерпайп".

Але останні три компанії слідом за цілою серією знижень рейтингів оголосили про припинення співпраці з Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: