Зростаючі європейські індекси вибилися з загальної тенденції

Четвер, 30 липня 2009, 09:38

Американські фондові індекси в середу опустилися на 0,3-0,5%, показавши зниження за підсумками другої сесії поспіль.

Негативний вплив на настрої інвесторів зробило сильне падіння китайських фондових ринків і вартості сировинних товарів, повідомило агентство Bloomberg.

"Китай є епіцентром росту світової економіки, тому його слабкість може погіршити настрою по всьому світу. Ралі було не дуже якісним. Відкат - це нормально", - відзначає головний виконавчий директор Axiom Capital Management Ліам Далтон.

Учасники ринку стурбовані також тим, що сильне ралі на ринку акцій останнім часом випереджає темпи поліпшення ситуації в економіці.

Реклама:

Standard & Poor's 500 і Dow Jones Industrial Average додали більше 11% з 10 липня завдяки гарній звітності компаній. В результаті відношення вартості акцій компаній з S&P 500 до прогнозованого прибутку досягла 16,25 рази - максимуму з вересня 2008 року.

"Ралі було надмірним. Прибутки кращі, ніж очікувалося, але дані щодо реальної економіки не створюють відчуття комфорту", - вважає фондовий аналітик австрійського Schoellerbank Наталі Рамзауер.

Індекс Dow Jones Industrial Average у середу знизився на 26 пунктів (0,29%) - до 9070,72 пункту.

Standard & Poor's 500 зменшився за підсумками торгів на 4,47 пункту (0,46%), склавши 975,15 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилися на 7,75 пункту (+0,39%) - до 1967,76 пункту.

Європейські фондові індекси в середу збільшилися на 0,4-1,8% на тлі позитивних корпоративних звітностей, зокрема Akzo Nobel NV і Bayer AG.

Це переважило негатив від падіння вартості сировини і більш значного у порівнянні з очікуваним збитку ArcelorMittal.

Значення Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів зросло на 0,8%. З 10 липня індикатор піднявся на 12%.

"Гарна звітність дала старт цього ралі. Безліч інших факторів також поліпшили настрій інвесторів. Я бачу, що ринок безперечно буде йти вгору до кінця року", - відзначає головний інвестиційний директор Octopus Investments Лотар Ментель.

Одинадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів 29 липня.

Більшість азіатських фондових індексів знижується в четвер на тлі падіння сировинних цін.

Оптимізму інвесторам не додала навіть позитивна квартальна звітність японських автовиробників Honda Motor Co. і Nissan Motor Co.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific піднявся на 0,2%, до 109,37 пункту. На торгах у четвер дешевшають близько 60% азіатських акцій.

"Зненацька позитивні дані про прибуток підтримують ринок, хоча поточні котирування не можна виправдати без подальшого поліпшення прогнозів прибутку", - вважає старший аналітик MU Investments Co. в Токіо Хіросі Морікава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!