"Укрспирт" чистить ряди

П'ятниця, 3 липня 2009, 11:11
 З допомогою Міністерства аграрної політики та депутатів Верховної Ради "Укрспирт" розпочав "процес великої чистки". Про це йдеться у повідомленні прес-служби концерну.

Сформована за наказом голови концерну "Укрспирт" Івана Яковця з фахівців концерну та депутатів ВР, комісія з перевірки питань, пов'язаних з виробництвом спирту етилового, прийняла рішення про звільнення директора ДП "Залучанський спиртзавод" (структурний підрозділ "Підгайчиківський спиртзавод") А. Далибожика

За результатами перевірки виявлені чисельні факти порушень технології виробництва, дотримання вимог нормативної документації, чинного законодавства в сфері управління державним майном, нецільового та нераціонального використання грошових коштів, штучного заниження обсягів прибутку державного підприємства, повідомляє прес-служба.

"В супереч вимогам чинного законодавства при ДП "Залучанський спиртзавод" було створено дочірнє підприємство "Агро". Саме ця фірма взяла на себе постачання на спиртзавод сировини за цінами, що більше ніж у 2 рази перевищують ринкові. І це лише один з інструментів вимивання грошей с заводу, що їх використовував директор", - говориться у повідомленні.

Кредиторська заборгованість спиртзаводу в період з 01.01.2007р. по 01.04.2009р. зросла на 55,4% а дебіторська - майже на 90%.

Реклама:

"Точна сума збитків державі і заводу, що їх "напрацював"  Далибожик буде ще підрахована відповідними слідчими структурами. Але вже сьогодні, у порівнянні з економічними показниками заводів, схожих за об'ємами виробництва спирту, видно, що тільки за останній рік директор штучно зменшив прибуток заводу на суму близько 8 мільйонів гривень", - повідомляє прес-служба "Укрспирту".

На підставі матеріалів дослідчої перевірки ДП Залучанський спиртовий завод, зібраних за актом документальної перевірки від 15 квітня 2009 р., слідчим відділом податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області 29 травня порушено кримінальну справу відносно директора підприємства А. Далибожика за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.209, ч.3 ст.212, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України, та приватного підприємця В. Андрущенка за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.209, ч.2, ч.3 ст.358 КК України.

"Перевірки комісії, якій голова концерну Іван Яковець надав статус постійної, триватимуть і відбуватимуться на інших заводах концерну. За потреби, до участі у роботі комісії будуть запрошуватися фахівці податкової адміністрації, КРУ, СБУ, Прокуратури та МВС", - говориться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!