Інвестори готові вкладати в ринки, що розвиваються

Середа, 15 липня 2009, 18:27

Інвестори, незважаючи на помітне зниження апетиту до ризику, збільшують, а не зменшують, свої вкладення в ринки, що розвиваються, залишаючи Європу і США на голодному пайку.

Про це свідчить опитування управляючих активами, що було проведене компанією Banc of America Securities - Merrill Lynch в липні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Інвестори масово вкладають в акції на ринках, що розвиваються, зменшуючи при цьому частку вкладень в компанії у всіх інших регіонах світу", - відзначив провідний стратег з міжнародних корпоративних інвестицій Banc of America Securities - Merrill Lynch Майкл Хартнетт.

За підсумками опитування 48% респондентів (на 11 відсоткових пунктів більше, ніж у попередньому місяці) заявили, що хотіли б збільшити частку ринків, що розвиваються, у своїх портфелях.

Наступною за популярністю стоїть Японія, але розрив з першим місцем величезний - усього 2% опитаних готові вкладати додаткові кошти в акції японських компаній.

"Інвестори воліють закривати очі на загальновизнану відсутність недооцінених активів на ринках, що розвиваються, і вірити у майбутні перспективи зростання", - відзначається у звіті.

У той же час опитування показало, що посилилося негативне ставлення інвесторів до акцій європейських та американських компаній.

За підсумками опитування було отримано найгірший показник для єврозони з 2001 року: 30% опитаних хотіли скоротити вагу європейських акцій в своїх портфелях.

Більше того, 9% респондентів у липні сказали, що в першу чергу хотіли б знизити вкладення в акції компаній із США, тоді як у червні 3% висловлювалися за збільшення їх частки.

За результатами опитування стало очевидно, що інвестори на тлі падіння світових фондових ринків знову стали скорочувати ризиковані позиції і збільшувати вкладення в акції найбільш захищених від впливу кризи компаній.

Між тим загальна впевненість серед інвесторів в позитивних перспективах світової економіки залишилася непохитною: 79% опитаних заявили, що вірять у те, що в найближчі 12 місяців стан світової економіки покращиться, що на 1 процентний пункт більше показника червня.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!