В університету ім. Богомольця намагаються відібрати землю

Середа, 15 липня 2009, 16:58

Ректорат, викладацький склад і студенти  університету висловлюють стурбованість через наполегливі спроби Козинської сільради (Обухівський район м. Києва) за будь-яку ціну і якнайшвидше відібрати в університету спортивно-оздоровчий табір для  студентів і викладачів "Медик".

"Земельну ділянка у 10 гектарів університет отримав у користування ще у 1957 році. Він використовує його за призначенням - для оздоровлення студентів та викладачів. ", - заявив на прес-конференції доктор медичних наук, професор, член-кореспондент АМН України, проректор університету з навчально-педадогічної роботи Олександр Яворовський.

"Кожен рік тут відпочивають біля 900 студентів та викладачів, також цей табір використовується як наукова - практична база для студентів фармацевтичного факультету. Для нас це невід'ємна частина  наукової  роботи нашого університету", - заявив він.

"Аби привести право установчі документи у відповідність до нового законодавства, протягом 2000-2003 років університет підготував проект земле влаштування, який пройшов узгодження у всіх необхідних інстанціях. Ми отримали державний акт на постійне використання цієї ділянки в 2003 року", - сказав він журналістам.

Реклама:

У 2009 році Сільрада подала позов до суду щодо відміни рішення про передачу землі у користування, визнанні недійсним державного акту на постійне користування цією землі та повернення її до складу земель запасу Козинської сільради.

"Рада вимагає повернути землі, які раніше входили до складу земель Київського держлісгоспу, тобто, не знаходились у цьому складі земель запасу", - каже Ігор Хасін, юрист, який представляє інтереси університету у суді.

Наразі господарський суд Київської області прийняв рішення на користь сільради. НМУ ім. Богомольця подає апеляцію.

За словами Ігоря Хасіна, це порушення законодавства.

"Це явне порушення Закону "Про розмежування земель", адже при розмежуванні земель державної  та комунальної власності не можуть передаватися до земель комунальної власності земельні ділянки, закріплені за державними професійно-технічними навчальними заставами та вищими навчальними заставами державної форми власності". Отже, земельна ділянка площею 10га, яка не дає спокою Козинській селищній раді, за будь-яких обставин не може належати до комунальної власності смт. Козин або будь-якої іншої територіальної громади, оскільки ще 1957 року закріплена за Київським медичним інститутом, правонаступником якого є Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця. - заявив він.

Ринкова вартість сотки землі у Кизині з виходом до річки - 30 тисяч доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!