"Промгаз України" придбав частину "Капіталу"

Середа, 15 липня 2009, 10:05

Компанія "Промгаз України", яка реалізує російський газ на вітчизняному ринку, стала власником 22,4% акцій донецького банку "Капітал".

Частка у фінустанові була передана газовому трейдеру в рахунок погашення зобов'язань "Капіталу", пише газета "Дело" з посиланням на генерального директора "Промгаза України" Олександра Галущака.

"Ми обслуговуємося в цьому банку. Частина грошей компанії на наших рахунках "зависла". На цю суму ми отримали акції "Капіталу", - сказав він.

Суму фінансових зобов'язань "Капіталу" перед газотрейдером сторони не розголошують.

Реклама:

У той же час, за оцінкою інвесткомпанії "Драгон капітал", 22,4% акцій банку можуть коштувати 20-26 млн. гривень - за умови, що якість активів фінустанови не значно відрізняється від середніх показників по сектору.

В результаті входження "Промгаз України" до капіталу банку частки інших його акціонерів зменшилися.

Ясинуватський машинобудівний завод скоротив свій пакет з 15,7 до 12,2%, донецька компанія "Керамік" - з 11,3 до 8,8%.

Частки предправления "Капіталу" Михайла Епеля і бізнесмена Руслана Щербаня зменшилися з 14,2 до 11% кожна.

За словами Олександра Галущака, фінансовий сектор не є профільним бізнесом для "Промгаз України". Тому компанія допускає можливість перепродажу пакета акцій "Капіталу" в подальшому.

Як відомо, компанія "Промгаз України", яку пов'язують з народним депутатом від БЮТ Русланом Богданом, з травня 2009 року почала імпорт російського газу. Компанія постачає природний газ близько 500 споживачам, серед яких "Авіант", "Арсенал", "Більшовик" та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!