Львів викупив проект будівництва стадіону до Євро-2012

Понеділок, 13 липня 2009, 13:44

Відповідно до договору між Львівською міською радою та компанією "Азовінтекс", остання здійснила переказ коштів компанії Alpine Bau GmbH в сумі 3,3 млн. євро, внаслідок чого проект будівництва стадіону до Євро-2012 став власністю Львова.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу Львівської міськради.

Згідно з укладеним договором вартість проекту стадіону обмежувалася 5% від вартості будівництва стадіону, але не повинна була перевищувати 5 млн. євро. Остаточна вартість проекту визначалася в ході переговорів між сторонами договору.

"Вирішення цього проблемного питання є великим позитивом для реалізації проекту. Крім того, напередодні чергового візиту експертів УЄФА це може ще більше знизити ризики будівництва стадіону і цілком реально, що експерти можуть перевести проект з помірної "жовтої" в низьку "зелену" зону ризику", - сказав директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

Реклама:

За його словами, на сьогодні не існує державних будівельних норм щодо будівництва або проектування стадіонів.

Крім того, жодна з існуючих методик прорахунку вартості проектних робіт не підходить для стадіонів.

Слід також врахувати, що чимало вимог, які УЄФА ставить до стадіону, також не передбачено українським законодавством.

Важливим фактором ціноутворення вартості проекту стадіону стало авторське право архітектора Альберта Віммера, яке чітко охороняється європейським законодавством.

Зокрема, близько 1 млн. євро витраченої суми становлять витрати на авторське право.

Як повідомлялося, 7 травня 2009 року Міністерство економіки надало Лист-узгодження процедури закупівлі проекту "Будівництво стадіону по вул. Стрийській-Кільцевій дорозі у м. Львові" у одного учасника за рахунок державних коштів на загальну вартість 3,31 млн. євро у компанії Alpine Bau GmbH.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: