Страховики будують пул

Понеділок, 13 липня 2009, 10:23

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг на останньому засіданні затвердила положення про Будівельний страховий пул (ССП), який об'єднає страховиків, що мають ліцензії на обов'язкове страхування будівельно-монтажних робіт забудовника та/або обов'язкове страхування майнових ризиків за договорами участі у фонді фінансування будівництва.

Відповідно до положення, пул створюється без статутного фонду як юридична особа та фінансується за рахунок внесків його учасників, пише газета "Комерсант-Україна".

У разі неможливості страхової компанії виконувати свої зобов'язання члени пула пропорційно своїм квотам проводять виплати замість неї, отримуючи право регресивної вимоги до неплатоспроможної компанії.

Вищим органом управління ССП є загальні збори його членів (кворум - 60%), на якому рішення приймаються більшістю голосів (у кожної СК - не більше 10% голосів).

Реклама:

За словами директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Галини Третьякової, пул підвищить платоспроможність страхових компаній.

"У разі банкрутства страховика-члена пула передбачений механізм захисту, що дозволяє здійснювати страхові виплати. Страховики також зможуть перестраховувати ризики всередині пула і у іноземних компаній", - сказала вона.

За її словами, умови ліцензування страхових компаній будуть змінюватися і "страховик, який не є членом пулу, не зможе отримати ліцензію на страхування будівельно-монтажних ризиків".

Як відомо, 14 страхових компаній створили Будівельний страховий пул ще 8 жовтня 2008 року. Зараз ССП нараховує 26 членів, ще 40 компаній мають намір вступити в пул.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: