Російський сталевий гігант реструктуризує борги

Понеділок, 13 липня 2009, 10:09

Російська гірничо-металургійна компанія "Мечел" домовилася про реструктуризацію з усіма кредиторами, що беруть участь в синдикаті двох позик на загальну суму 3,5 млрд. доларів.

Про це заявив старший віце-президент "Мечела" Станіслав Площенко, пише газета "Ведомости".

Один кредит - на 1,5 млрд. доларів - був узятий на купівлю Oriel Resources у 2008 році, термін погашення наступив у березні 2009 року.

Інший - на 2 млрд. доларів - був залучений для оплати якутських активів в кінці 2007 року і організований траншами по 3 і 5 років, але через порушення ковенант рекласифікований у короткострокову заборгованість на початку 2009 року. 400 млн. доларів уже погашено.

Реклама:

Інформацію про реструктуризацію виданню підтвердили двоє банкірів, які працюють з "Мечел".

Основні документи підписані в ніч з четверга на п'ятницю, уточнив представник компанії.

Позики реструктуровані у два кредити на загальну суму 2,5 млрд. доларів. Один - на 1 млрд. доларів, ставка до кінця року складе LIBOR + 7% (у п'ятницю тримісячний LIBOR був 0,505%), інший - на 1,5 млрд. доларів зі ставкою LIBOR + 6 %, говорить Площенко.

Іншу частину боргу компанія погасила, використавши, зокрема, 500 млн. доларів з кредиту на 1 млрд. доларів, наданого навесні Газпромбанком.

Погашення кредиту на 1,5 млрд. доларів починається вже в III кварталі 2009 року, кредиту на 1 млрд. доларів - в III кварталі 2010 року. Остаточне погашення - 12 грудня 2012 року.

Кожен рік ставки по кредитах будуть переглядатися в залежності від співвідношення боргу та EBITDA за 12 місяців. Якщо воно вище 6, ставка не змінюється, якщо нижче - зменшується.

Наприклад, при співвідношенні нижче 3 ставка за обома кредитам LIBOR + 4%, розповідає Площенко.

Ключовою ковенантою буде співвідношення боргу до EBITDA. У 2010 році воно не повинно перевищувати 5, у наступні роки - 3.

Протягом 2009 року ковенанти не діють, уточнює представник "Мечела".

Заставами стануть неконтрольний пакет акцій "Якутвугілля", ЧМК, "Південного Кузбаса", Oriel і експортна виручка компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!