Європа підтримає українські шахти

Понеділок, 13 липня 2009, 09:05

У понеділок представництво Європейської комісії в Києві презентуватиме діяльність "Програми підтримки вугільного сектору" України.

Це найбільший проект технічної допомоги Україні, що фінансується Єврокомісією - його бюджет складає 8,9 млн. євро, пише Deutsche Welle.

Результатом цієї технічної допомоги має стати розроблена Стратегія розвитку української вугільної галузі.

"Шахти України -найнебезпечніші в світі. Це великі глибини, тонкі пласти, зношене обладнання та низька культура дотримання техніки безпеки",- сказав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Реклама:

Тому поліпшення безпеки праці, на його думку, має бути пріоритетним напрямком у проектах, які підтримують розвиток у вігульній галузі України.

На цьому акспекті робить акцент і "Програма підтримки вугільного сектору".

Ще однією великою проблемоб Волинець вважає поліпшення екології шахтарських регіонів, оскільки відвали гірничої породи на поверхні роблять їх чи не найбільш екологічно забрудненими в державі.

Профспілковий лідер наголошує також на необхідності цілісного підходу в розробці стратегії галузі в межах розрахунків балансу українських енергоносіїв з акцентом на вугільній складовій.

Проект Європейської комісії опікується, окрім названих проблем, також соціальними питаннями у вугільних регіонах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!