"Енергоатом" попереджає про провокацію

Середа, 1 липня 2009, 10:39

ДП НАЕК "Енергоатом" попереджає про провокацію, яку готують юридичні особи ТОВ "ВВД", Remington Worldwide Limited та SRL Pinar-Com.

Про це повідомляється в прес-релізі "Енергоатому".

Спроби провокаційних дій від зазначених юридичних осіб пов'язують з адвокатами В'ячеславом Лич і Владиславом Рєзніковим.

"Зазначені юридичні особи є складовою транснаціонального угрупування з сумнівною діяльністю, метою якого є  заволодіння активами українських державних підприємств і подальше вимивання в офшорні зони. Найбільший "інтерес" роботодавців Лича і Рєзнікова виявляють до активів ДП НАЕК "Енергоатом", - зазначається в повідомленні.

Реклама:

За інформацією "Енергоатому", вказані адвокати в минулому були працівниками юридичної служби ДП НАЕК "Енергоатом". Так, ще кілька років тому, В'ячеслав Лич представляв інтереси державного підприємства в судових інстанціях проти офшорної компанії Remington Worldwide Limited. Наразі він має доручення на представлення інтересів Remington вже проти "Енергоатома".

"Своїми діями В'ячеслав Лич грубо порушує  не лише правила адвокатської етики, а й статтю 7 Закону України "Про адвокатуру", яка забороняє адвокату приймати доручення від особи у випадках, коли він у даній справі надає або раніше надавав юридичну допомогу особі, інтереси якої суперечать її інтересам", - наголошується в прес-релізі.

Апеляційними судами Києва, Одеси і Миколаєва було відмовлено молдавській компанії SRL Pinar-Com у визнанні і приведенні до примусового виконання ряду  злочинних рішень молдавських судів про стягнення з українського енергетичного гіганту коштів у розмірі близько 160 млн. грн., йдеться в повідомленні.

У квітні 2009 року Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ТОВ "ВВД", яке представляли Лич і Рєзніков.

ДП НАЕК "Енергоатом" було звільнено від безпідставного обов'язку сплатити на користь ТОВ "ВВД" 60 млн. грн.

"Такий обов'язок існував протягом 7 років у зв'язку із винесенням у 2002 році господарським судом міста Києва сумнівного рішення про стягнення з ДП НАЕК "Енергоатом" на користь ТОВ "ВВД" 60 млн. грн.", - зазначає прес-служба НАЕК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: