Фінансами Києва займуться міжнародні організації

Субота, 6 червня 2009, 13:33

Cлідча комісія Верховної Ради з розслідування протиправних рішень Київради та її виконавчого органу передала результати проведеного нею фінансового моніторингу Міжнародній організації по боротьбі з відмиванням грошей (FATF).

Про це заявив голова комісії Кирило Куліков в інтерв'ю виданню "Зеркало недели".

За його інформацією, розслідування виявило, що прибутки, отримані КМДА незаконним шляхом, інвестуються в нерухомість багатьох країн світу.

"Прибутки, отримані незаконним шляхом, інвестуються в нерухомість за кордоном. Зокрема, в об'єкти міст Торонто та Ванкувер, де в 2010 році пройдуть Олімпійські ігри. А також в нерухомість Франції та Швейцарії. Гроші розміщуються на рахунках на Кіпрі і в США. Матеріали звіту будуть офіційно передані в дипломатичні представництва цих країн і в міжнародну організацію FATF, яка бореться з відмиванням брудних грошей", - сказано в звіті слідчої комісії.

Реклама:

При цьому голова комісії заявив, що матеріали в FATF вже передані, а посольства зацікавлених країн отримають їх після голосування по докладу в парламенті.

FATF фінансовий моніторинг ми вже передали. В посольства передамо після голосування у Верховній Раді", - повідомив Куліков.

На його думку, подібний крок здатний вплинути на процес виведення незаконно отриманих доходів з України.

"У цивілізованих країнах вкрай негативно ставляться до відмивання брудних грошей. Я не думаю, що там зрадіють, дізнавшись, що в їх економіку вкладаються гроші, вкрадені у киян", - заявив народний депутат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: