Вінський: "Укртелекомом" гралися як м’ячиком

Субота, 6 червня 2009, 12:30

Системна криза в "Укртелекомі" і втрата компанією значної частини ринку телекомунікаційних послуг є наслідком надмірно затягнутої приватизації підприємства.

Про це заявив в інтерв'ю "Зеркало недели" міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський.

"Доля цього колись сильного і перспективного стратегічного підприємства - яскравий приклад абсурдності того, що відбувається в країні. Такі об'єкти не можна продавати вісім років. Максимум три місяці. Проте політики гралися підприємством як м'ячиком", - заявив міністр транспорту.

Внаслідок затягнутої приватизації, на думку Вінського, постраждали багато аспектів діяльності підприємства.

Реклама:

"Шкоди було завдано колосальної. Втрачено дуже велику частку ринку. Відбулися нехороші трансформації всередині підприємства. Кваліфіковані кадри його залишили", - заявив міністр.

При цьому він упевнений, що все ще існують комерційні підприємства, готові купити "Укртелеком".

"Навіть за такого сумного розкладу сьогодні є не менше десятка компаній, готових купити "Укртелеком". Представники більшості з них уже побували в цьому кабінеті", - підкреслив Вінський.

"Це все ще привабливий об'єкт для професійних інвесторів. Залишилося дати відмашку і забезпечити нормальну прозору процедуру. Проте, якщо цього не робиться, то таке підприємство не повинно висіти на балансі ФДМ, а має управлятися міністерством", - сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: