У середу Кабмін розгляне баланс газу на 2009 рік

Середа, 3 червня 2009, 09:26

Кабінет міністрів на своєму черговому засіданні 3 червня розгляне прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2009 рік, а також планує затвердити перелік підприємств-виробників азотних міндобрив, які зможуть закуповувати газ в 2009 у нерезидентів.

Про це сказано в порядку денному засідання уряду, повідомляє агентство "Українські новини".

Крім того, уряд має намір затвердити Державну цільову програму формування позитивного міжнародного іміджу України на період до 2011, затвердити угоду між Кабінетом міністрів і урядом Марокко про безвізові поїздки громадян обох країн, які користуються дипломатичним, службовим і спеціальним паспортами, створити казенне підприємство "Науково-виробничий комплекс "Ресурс".

Також до порядку денного внесене питання про доповнення переліку пунктів пропуску через митний кордон України, через які дозволено переміщення наркотичних засобів і психотропних речовин, про стан відкриття рахунків в органах Державного казначейства підприємствами, які належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади і надають державні, зокрема адміністративні послуги, про придбання нерухомого майна для розміщення Генерального консульства України в Мілані (Італія).

Реклама:

Як повідомлялося, незважаючи на підписані контракти на поставку і транзит газу, баланс надходження і розподілу палива на 2009 рік так і не було затверджено.

На початку квітня Мінпромполітики повідомило, що 8 квітня Кабмін на своєму засіданні вирішив дозволити виробникам азотних мінеральних добрив купувати використовуваний як сировина імпортний природний газ прямо в газовидобувних компаній, однак відповідну постанову так і не було опубліковано і вона не набула чинності.

Проти цього рішення виступив НАК "Нафтогаз України" - єдиний імпортер газу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!