"Газпром" не припиняє заохочувати своїх топ-менеджерів

П'ятниця, 26 червня 2009, 09:33

Топ-менеджери "Газпрому" отримають 125 млн. руб. річних бонусів за 2008 рік.

Про це заявила в четвер головний бухгалтер концерну Олена Васильєва.

Сума в 125 млн. рублів трохи більше, ніж рік тому. І це цифри лише по головній компанії, загальні бонуси по групі Васильєва не назвала, зазначивши, що вони будуть оприлюднені протягом двох-трьох днів, пише видання "Ведомости".

Через кризу багато компаній відмовилися від бонусів. Але "Газпром" не планував цього робити, хоча допускав, що заплатить менше.

Реклама:

"Газпром" затвердив бонусну програму для менеджерів у грудні 2006 року. Суму бонусів "Газпром" ніколи не розкривав, представник монополії не став її коментувати.

Відома лише кількість учасників програми 2007 року: 355 співробітників центрального офісу, 29 керівників "дочок" і п'ять начальників філій "Газпрому".

Якщо брати суму, яку назвала Васильєва, за 2007 рік вийшло б в середньому по 384 600 руб. на співробітника центрального офісу (майже дев'ять середніх зарплат в "Газпромі").

За програмою розмір премії залежить від виконання загальнокорпоративних та індивідуальних (для гендиректорів) завдань: видобуток газу, питомі витрати, введення пріоритетних об'єктів, говориться в матеріалах "Газпрому".

У 2007 році тільки останній показник не був виконаний на 100%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!