Росія сподівається на перегляд угод щодо модернізації української труби

Середа, 24 червня 2009, 20:29

Якщо Європа хоче надійного забезпечення газом, вона повинна взяти участь у вирішенні конфлікту, з огляду на складну ситуацію в Україні.

Таку думку висловив директор московського Інституту актуальних міжнародних проблем Олексій Пушков в інтерв´ю Deutsche Welle, коментуючи кризову зустріч у Брюсселі, заплановану на 29 червня.

В першу чергу, треба сплатити за останні поставки газу, аби не допустити можливих нових газових проблем в Європі, вважає Пушков.

За його словами, виділити такі суми Україні, в умовах кризи не зможе жодна країна, тому Росія, Україна і європейські споживачі могли б об'єднатися для вирішення цього завдання.

Реклама:

"Якщо для цього потрібно створити якийсь спеціальний інститут на базі Росія - Україна - Міжнародний валютний фонд і Євросоюз, я думаю, що Росія на це піде", - сказав Пушков.

Водночас, російський експерт прогнозує, що недавнє рішення про участь Німеччини в ініціативі ЄС щодо модернізації газових мереж України, може бути переглянуто з урахуванням інтересів Росії.

"У мене виникло враження, що німецька сторона готова відступити трошки назад, що вона перегнула палицю, намагаючись вирішити цю проблему на пару з Україною" - зазначив російський оглядач.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!