В "Укрзалізниці" хочуть концерну

Середа, 24 червня 2009, 18:45

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") звертається до уряду з проханням реформувати її в концерн.

Про це на прес-конференції заявив генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк, пише газета "Дело".

За його словами, до концерну необхідно включити не тільки ті суб'єкти господарювання, які на сьогодні перебувають у складі "Укрзалізниці", але й ті, які беруть участь в єдиному технологічному комплексі "Укрзалізниці".

Кажучи в цілому про перспективи реформування "Укрзалізниці", Костюк зазначив, що крім технічної та технологічної доцільності не повинно бути інших мотивів для її реформування.

Реклама:

Костюк додав, що на сьогодні недоцільно проводити акціонування "Укрзалізниці" через економічну кризу та можливу загрозу рейдерства щодо неї.

У той же час він визнає, що акціонування поліпшило б співробітництво "Укрзалізниці" з потенційними інвесторами.

"Треба знайти таку форму (реформування), щоб ми не втратили фінансову незалежність та інвестиційну привабливість", - заявив Костюк.

Як повідомлялося, раніше перший заступник гендиректора "Укрзалізниці" Корнієнко висловився проти її реформування.

"Нам не дали конкретних відповідей, для чого ця реформа необхідна, і залізничники своєї згоди на неї не давали. Корпоратизація необхідна, але ми не витримаємо два етапи: спочатку держпідприємство, а потім корпорація", - підкреслив він на брифінгу 18 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: