ЄБРР має невтішний прогноз для України

Середа, 24 червня 2009, 16:38

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) прогнозує серйозну рецесію або економічну депресію в десяти країнах, серед яких є і Україна.

Про це на сесії ПАРЄ заявив президент банку Томас Мирів. повідомляє Deutsche Welle.

Мирів зазначив, що, зокрема, в Україні, Румунії, Росії та Туреччини 2009 року буде спостерігатися серйозна рецесія або навіть депресія, коли економічний спад буде становити від мінус 4% до мінус 15%.

"Ситуація у цих країнах є особливо складною тому, що протягом багатьох років вони отримували доходи від іноземного капіталу, високого попиту на їхню продукцію, високих цін на нерухомість і, засліплені цим, не проводили необхідні реформи", - вважає глава ЄБРР.

Реклама:

Крім цього, за його словами, за довгий час ці держави потрапили в сильну залежність від іноземних вливань і не займалися розвитком місцевих ринків капіталу.

Як зазначив Мирів, особливо серйозною залишається ситуація в Україні, де все ускладнює непроста політична ситуація.

Разом з тим глава ЄБРР підкреслює, що в Україні можна відзначити і позитивні тенденції. Серед них він називає стабілізацію банківського сектору, а також домовленість українського уряду та Міжнародного валютного фонду про отримання другого траншу кредиту.

Як відомо, раніше директор департаменту зовнішніх відносин МВФ Кэролайн Аткинсон заявила, що МВФ, ймовірно, погіршить свій прогноз падіння економіки України в 2009 році, який становив 8%. За її словами, МВФ очікує більш сильне скорочення економіки України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!