США не буде витрачатися на українські газові проблеми

Середа, 24 червня 2009, 11:41

США не збираються надавати Україні фінансову допомогу для вирішення її газових проблем.

Про це заявив спецпредставник США з енергетичних питань в Євразії Річард Морнінгстар, повідомляє агентство "УНІАН".

Морнінгстар назвав "дуже загальним" поширену в ЗМІ заяву за підсумками його зустрічей на минулому тижні з українськими представниками у Києві.

"Звичайно, ми хочемо допомогти Україні, з якою у нас дуже серйозні стосунки. Це не включає фінансову допомогу. В принципі, фінансові питання - це прерогатива Євросоюзу, міжнародних фінансових інститутів і Росії", - сказав він, виступаючи на брифінгу для іноземних журналістів у Вашингтоні.

За словами американського спецпредставника, Вашингтон може "розширити допомогу по низці питань", пов'язаних з "реформуванням газової галузі України".

На його думку, у США є відповідні програми, які можуть бути реалізовані за посередництвом американських урядових структур.

"Ми говорили про допомогу, яка б дозволила здійснити необхідні зміни. Якщо Україна захоче діяти за цими програмами, вони допоможуть Києву досягти поставлених цілей", - додав Морнінгстар.

Як повідомлялося, за підсумками зустрічі між уповноваженим президента України Богданом Соколовським і Морнінгстаром була обговорена можливість використання додаткових коштів на газову галузь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: