В "Родовід Банку" обіцяють скасувати мораторій

Середа, 24 червня 2009, 10:39

Після входу держави до "Родовід Банку" для його вкладників скасують мораторій на видачу депозитів.

"Думаю, що після заходу держави піде ще пара тижнів на формування органів корпоративного управління, тимчасовий адміністратор може передати повноваження правлінню банку, і після цього знімається мораторій", - сказав тимчасовий адміністратор "Родовід-Банку" Сергій Щербина.

Він додав, що з самого початку мораторій призначався до вересня 2009 року.

"Я видав наказ про нову емісію. Ми робимо оцінку кредитного портфеля. Наскільки я знаю на сьогодні, це 17% проблемних кредитів. Більш детальну оцінку зможе надати компанія Ernst & Young, яка вже працює в банку за процедурою due diligence. Думаю, що вже через кілька тижнів ми будемо розуміти всю ситуацію по кредитному портфелю", - сказав Щербина.

Реклама:

Він додав, що потрібно розуміти, хто сьогодні буде викуповувати ці залоги, і кому вони потрібні.

"У мене вже є позитивний досвід за ці дні. Я говорив з клієнтами, які приходили забрати свої внески. Доходило до того, що вони були готові перевести свої внески з інших банків після того, як держава стане власником "Родовіду" на 99,9 %", - підкреслив тимчасовий адміністратор.

"Банк інвентаризує депозити, і визначить, хто буде першочерговим, хто ні. Але, в принципі, доступ буде у всіх практично відразу після зняття мораторію", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: