"Сарматія" просить гроші на дофінансування "Броди-Плоцьк"

Вівторок, 23 червня 2009, 19:45

Нафтотранспортне підприємство "Сарматія" подало до Міністерства економіки Польщі заявку на дофінансування будівництва трубопроводу "Броди-Плоцьк" в рамках створення Євразійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК).

Про це у вівторок повідомив власному кореспондентові УНІАН у Польщі генеральний директор "Сарматії" Сергій Скрипка.

Він зазначив, що таким чином "Сарматія" хоче застрахуватися на випадок можливого вилучення цього проекту з переліку проектів, які співфінансуються за кошти Євросоюзу, через затримку з подачею документів польською нафтотранспортною компанією Pern Przyjazn.

"Ми подали прохання, щоб цей проект був переписаний на "Сарматія", - сказав Скрипка.

Гендиректор "Сарматії", створеної національними нафтотранспортними компаніями "Укртранснафта" і Pern Przyjazn влітку 2004 року для розвитку ЄАНТК, назвав реальною загрозу вилучення проекту зі списку через те, що польська компанія не підготувала всі необхідні документи.

"Вони не виконали графік, узгоджений з Міністерством економіки, що є формальною підставою для вилучення цього проекту", - сказав  Скрипка.

Він зазначив, що в силу важливості цього проекту він може бути переписаний на "Сарматія", яка узгоджує нові графіки його виконання, що дозволить зберегти зарезервоване фінансування.

"Якщо ми втратимо гроші, які вже зарезервовані, то яке ми будемо мати моральне право просити Єврокомісію виділити ще більше для будівництво частини, яка не перебуває на території ЄС?", - Сказав Скрипка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!