Генпрокуратура виявила зловживання в Мінпраці

Вівторок, 23 червня 2009, 18:31

Генеральна прокуратура виявила зловживання посадових осіб Міністерства праці й соціальної політики й Пенсійного фонду при перерахунку пенсій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів, міністра праці й соціальної політики "опозиційного Кабінету Міністрів" Михайла Папієва, передає агентство "Українські новини".

За словами депутата, про це свідчить відповідь Генпрокуратури на його запит щодо перевірки законності дій Мінпраці й ПФ при перерахунку пенсій.

"Генеральна прокуратура України виявила в діях посадових осіб Міністерства праці й соціальної політики й Пенсійного фонду України ознаки складу злочину. Мова йде про пенсійні махінації з протизаконним застосуванням середнього показника заробітної плати 2007 року, а не 2008 року", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Крім того, за повідомленням, у відповідь на звернення Папієва Генпрокуратурою винесений протест на незаконні дії посадових осіб Мінпраці й ПФ.

Депутат вважає, що в результаті використання занижених показників перерахунку пенсій щомісяця пенсіонери недоодержують 250-400 гривень.

При цьому він висловлює подив у зв'язку з відсутністю реакції правоохоронних органів і Президента Віктора Ющенка як гаранта Конституції на такі незаконні дії.

У травні Папієв звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити порядок перерахунку пенсій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: