"Львів" ще вкладається у графік Євро-2012

Вівторок, 23 червня 2009, 10:47

У понеділок Міністерство транспорту визначилося з умовами інвестиційного конкурсу на будівництво нового терміналу львівського міжнародного аеропорту до чемпіонату Європи з футболу.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на заступника львівського губернатора Сергія Таратуту.

За його словами, аеропорт досі залишається найбільш проблемним об'єктом у підготовці Львова до Євро-2012.

Але прогрес є - умови для інвестора визначено, документацію офіційно затверджено, залишилося оголосити конкурс і оприлюднити інвестиційні умови конкурсу, що повинна зробити дирекція аеропорту.

Реклама:

Аби не порушити графіки підготовки аеропорту до чемпіонату, слід визначитися з інвестором впродовж двох місяців, адже будівництво терміналу має розпочатися вже у вересні.

Залишаються невирішеними питання розрахунку з генпідрядником, який нині виконує роботи з реконструкції злітної смуги практично у борг.

Щоправда, у Кабміні обіцяють вирішити цю проблему ще цього тижня.

Досі в аеропорту не створено окремої служби, яка б безпосередньо займалася усіма роботами щодо реконструкції і підпорядковувалася міністерству транспорту, на чому наполягали представники УЄФА.

Земельну ділянку під новий термінал міські депутати вже виділили, але вона обтяжена приватними власниками.

Відтак, процедуру викупу приватних ділянок у мешканців ще не розпочато, хоча гроші, а це понад 5 млн. гривень, вже надійшли.

І найближчим часом, після завершення всіх юридичних процедур, ділянки таки буде викуплено, заявив агентству директор аеропорту Олександр Загрева.

Він також висловив переконання, що уряд оперативно вирішить всі питання, і графіків буде дотримано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!