Експерти вважають гривневий депозит найкращим інструментом заощадження

Вівторок, 2 червня 2009, 15:18

Найбільш привабливим і прибутковим способом збереження грошових коштів сьогодні є гривневий депозит у надійному банку.

Така думка була озвучена у вівторок під час "круглого столу", присвяченого ситуації на валютному ринку, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Так, директор компанії "Простобанк Консалтинг" Олександр Сєдих відзначив, що на сьогодні найбільш вигідним видом вкладення засобів є гривня, яку варто покласти на депозит в один з великих банків, що входять до великої фінансової групи.

"Гривня є дуже привабливою, особливо якщо вона лежить у банку на депозиті. Ставки за депозитами на сьогоднішній день складають 22% річних", - пояснив Сєдих.

Реклама:

Такої ж думки дотримується і керівник "Форекс Клубу" Микола Івченко.

За його словами, якщо власник коштів не є валютним спекулянтом і не має наміру заробляти на коливаннях курсу, а хоче просто зберегти наявні кошти, то найбільш підходящим варіантом є гривневі депозити.

Тим, хто все-таки має намір зберігати кошти в іноземній валюті, аналітики радять розділити порівну між доларом США і євро, або навіть віддати перевагу єдиній європейській валюті.

Однак все ж половину коштів експерти радять зберігати в національній валюті (у банку), використовуючи для розрахунків валютного кошика співвідношення 50% (гривня) 30% (євро) і 20% (долар).

Разом з тим, аналітик інвестиційної групи "Сократ" Михайло Сальников вважає, що якщо у фізособи є вільна готівку в розмірі більш ніж 10 тис. доларів, краще купити щось довгострокове: "Наприклад, можна встигнути на закінчення акції по купівлі автомобіля".

Однак і Сальников упевнений, що до кінця літа вільні кошти найкраще зберігати в гривні у банку, після чого експерт радить перевести їх в акції.

У цілому аналітики наголошують, що іноземна валюта сьогодні є надійним, але не таким прибутковим способом зберігання коштів, як гривня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!