У Ахметова в ДПЕК показали "стійке зростання"

Вівторок, 2 червня 2009, 11:31

Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК) продемонструвала гарні результати за 2008 рік.

Про це сказав генеральний директор компанії ДПЕК Максим Тимченко, коментуючи фінансові результати за 2008 рік.

"Я радий представити гарні фінансові результати ДПЕК за 2008 рік. Незважаючи на непрості економічні умови, компанія досягла всіх запланованих результатів. Ми показали стійке зростання за всіма напрямками бізнесу компанії і зробили ще один крок у досягненні нашої мети - стати однією з провідних енергетичних компаній Європи ", - заявив він.

Тимченко підкреслив, що бізнес-сегменти показали відмінні результати, йдеться в прес-релізі.

"Ми збільшили видобуток вугілля на 11,4%, і частка ДПЕК на ринку вуглевидобутку досягла 22,6%. Компанія зберегла лідируючі позиції на ринку теплової генерації з часткою 47,5%, з урахуванням показників "Дніпроенерго". Ми також збільшили частку на ринку дистрибуції електроенергії з 5,4% до 6,5%", - запевнив гендиректор ДПЕК.

У 2008 році компанія продемонструвала зростання практично всіх ключових показників: консолідована виручка збільшилася на 44,6% до 12,969 млн. гривень, чистий прибуток від звичайної діяльності збільшилася на 66,4% до 1,985 млн. гривень.

"Ми очікуємо, що 2009 рік буде непростим для ДПЕК. Триваючий спад в економіці України буде надавати негативний вплив на внутрішнє споживання електроенергії, що в свою чергу призведе до зниження попиту на вугілля. Тим не менш, ДПЕК буде продовжувати розширення ринків збуту для вугілля і електроенергії, в той же самий час зберігаючи жорсткий контроль над рівнем витрат", - додав Тимченко.

Реклама:

Як відомо, ДПЕК належить до сфери впливу українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: