Україна позичить у Європейського інвестбанку 300 мільйонів євро на футбол

П'ятниця, 19 червня 2009, 18:12

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розглядає можливість виділення Україні 300 млн. євро для реалізації проектів з підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це на прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, повідомляє агентство "Українські новини".

Він зазначив, що уряд звернувся з відповідним проханням до цього банку.

"Ми зараз маємо офіційний лист від Європейського інвестиційного банку про те, що він готовий розглянути і до кінця вересня-жовтня ухвалити рішення щодо виділення Україні додатково 300 млн. євро для реалізації конкретних проектів", - сказав Васюник.

Реклама:

Віце-прем'єр зазначив, що йдеться про проекти в 4 містах, які прийматимуть турнір, і зараз створено робочу групу, яка готує перелік відповідних проектів і розглядає можливість надання держгарантій.

Зокрема, до переліку цих об'єктів попередньо входить будівництво терміналів аеропортів у Львові і Донецьку, а також підготовка комунальних доріг і міського транспорту.

Також Васюник повідомив, що "буквально протягом наступного місяця завершиться тендерна процедура" Світового банку щодо виділення кредиту на суму 400 млн. доларів на будівництво та реконструкцію дороги Київ-Харків, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Віце-прем'єр підкреслив, що ця дорога є однією з ключових для Євро-2012.

"Я маю переговори з керівництвом Світового банку з проханням, щоб вони якомога швидше ухвалили рішення, щоб уже в цьому році почалося будівництво цієї дороги", - відзначив він.

Крім того, Васюник нагадав, що керівництво України займається питанням спільно з національним банком про відкриття окремих програм фінансування через державні і недержавні банки, таких програм, як будівництво готелів і доріг.

За його словами, можливо, вже через місяць будуть прийняті певні рішення щодо даного питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: